Ringsted Øjenklinik og det Udvidede Frie Sygehusvalg

Din ret til at benytte det udvidede frie sygehusvalg
Du skal tilbydes behandling inden for 30 dage regnet fra den dato, hvor din udredning er afsluttet. Retten til at benytte det udvidede frie sygehusvalg træder derfor i kraft, hvis du skal vente mere end 30 dage på behandling på sygehuset. Det betyder, at du har ret til at vælge behandling på et privat aftalesygehus, hvis ventetiden til forundersøgelse eller behandling overstiger mere end 30 dage på regionens sygehuse eller samarbejdssygehuse.

Hvor længe gælder udvidet frit sygehusvalg?
Uanset hvornår du er blevet henvist til en behandling, kan du, hvis der stadig er over en måned til den tid du har fået, kontakte din afdeling for at undersøge mulighederne for at blive behandlet et andet sted tidligere.

Hvordan kan du blive henvist til Ringsted Øjenklinik?
Du kan vælge behandling på Ringsted Øjenklinik, hvis vi har aftale med regionen om netop den behandling du skal have foretaget. Vi har en aftale om grå stær operation, samt de fleste øjenlågsoperationer. Bed dit hjemsygehus om at oplyse behandlingskoden på din operationstype. På www.sundhed.dk kan du indtaste denne behandlingskode. Hvis Ringsted øjenklinik står registreret under denne kode, har du ret til at blive viderehenvist til os. Du skal blot bede dit sygehus i din hjemregion om at sende os en henvisning. Er du i tvivl, så ring endelig til os.

Hvordan får du en tid efter du er blevet henvist?
Efter vi har modtaget en henvisning fra din hjemregion, indkalder vi dig pr. brev eller pr. telefon. Hvis tiden ikke passer dig, er du velkommen til at kontakte os for evt. ændring.