Grå stær

Operation i trygge rammer uden ventetid

Bliv behandlet for grå stær i trygge rammer af dygtige og kompetente speciallæger.
Vores kirurger har mange års erfaring fra sundhedvæsnet og har udført utallige operationer for grå stær. Over de sidste par år (2021-2022), er over to tusinde patienter opereret i Ringsted Øjenklinik. Vi behandler både private patienter, forsikringspatienter og patienter fra det offentlige under DUF (Det Udvidet Frie Sygehusvalg). Ringsted Øjenklinik er certificeret under Den Danske Kvalitetsmodel og overholder samme standard som offentlige hospitaler.

Ring og tal med os om grå stær operation: 25 75 30 60

Hvad er grå stær og hvordan behandles det?
Med alderen bliver øjets linse mere og mere uklar, hvilket medfører at synet bliver dårligere. Man oplever nedsat læsesyn eller afstandssyn. Nogle oplever dobbeltsyn, er mere lysfølsomme eller bliver blændet ved f.eks. kørsel om natten.

Ved en grå stær operation går man ind og fjerner den gamle uklare linse som udskiftes med en ny klar linse med styrke i, der passer til dit syn. At linsen har styrke i betyder at, behovet for briller efter en operation, er væsentlig mindre og mange slipper endog helt for afstandsbriller. Grå stær behandles således ved operation og ikke en laserbehandling, som nogen fejlagtigt tror.
Det er ikke helt risikofrit at blive opereret for grå stær, men det er et relativt simpelt indgreb og selve operationen varer omkring 20-30 minuter.

Briller eller ej?
Der kan være nogle faktorer som f.eks bygningsfejl eller underliggende øjensygdomme der gør at der stadig vil være et brillebehov efter en operation.
Ønsker man at blive helt fri for briller og ellers har sunde og raske øjne, kan man med fordel vælge specielle linser der korrigerer for bygningsfejl og giver skarphed i en større del af synsfeltet.

Langt de fleste vil opleve at de får et markant bedre og skarpere syn og at et godt syn giver dem forhøjet livskvalitet.

Kan jeg blive opereret for grå stær?

Ringsted Øjenklinik opererer både private patienter, forsikringspatienter og patienter under det udvidede frie sygehusvalg (DUF).

Sygesikringen
Da grå stær ikke er en sygdom, men en ældning af linsen, er der visse krav til hvor dårligt synet skal være for at få en grå stær opereret på det offentliges regning (sygesikringen). Din egen øjenlæge afgør om din grå stær er moden nok til operation.

Privat patient
Er du ikke berettiget til operation via det offentlige, men stadig føler dig generet af grå stær og har et akut behov, kan du vælge at blive opereret privat (egenbetaling) eller gennem din sundhedsforsikring hvis denne dækker. Private sundhedsforsikringer kræver også en lægefaglig udtalelse om din grå stær, på et eller begge øjne, før forsikringen dækker. Tal med dit forsikringsselskab om deres krav og dine muligheder.

Forundersøgelse
Vælger du operation i Ringsted Øjenklinik vil du under alle omstændigheder skulle forbi klinikken til en forundersøglese. Her bliver dine øjne grundigt undersøgt og de kunstige linser udmålt. Vi vejleder og informerer dig omkring operationen så du er helt tryg ved forløbet.

Før operation i Ringsted Øjenklinik.

Skal du behandlles for grå stær i Ringsted Øjenklinik, kan du med fordel følge linket herunder, hvor hele forløbet gennemgås. Her får du relevant information om hvilke tiltag du selv kan tage, information om selve operationen og forløbet efter operation.

Læs: Grå stær operationsforløb

Mere information om grå stær operation i Ringsted Øjenklinik: