Jeg skal opereres for grå stær

Hvis du har været til forundersøgelse og skal opereres for grå stær er der et par ting du selv skal sørge for. Vi ordinerer 2 slags øjendråber på recept til dig som du skal hente på apoteket et par dage før operationen. Det ene preparat er mod trykstigning og det andet er mod inflamation. Du skal dryppe med disse 3 gange dagligt i 3 uger efter operationen. En uge efter operationen, møder du igen i klinikken til et kontrolbesøg, hvor der bl.a. tjekkes for om trykket i øjet er stabilt og dit nye syn måles.

Hvad skal jeg selv gøre?

Der er nogle få, men relevante ting, du selv kan gøre for at få det bedst mulige operationsforløb. Grundlæggende er det selvfølgelig vigtigt at du følger personalets anvisninger og besvarer spørgsmål om allergier, medicinering osv. så korrekt som muligt. Derudover har vi nogle få simple anbefalinger til dig.

Før operationen

For at optimere healings-processen og minimere sandsynligheden for at urenheder eller betændelse skaber komplikationer i forbindelse med operationen, anbefaler vi at du benytter Blephaclean sterile renseservietter. De skal benyttes morgen og aften 5 dage før operation. Blephaclean sterile renseservietter er godkendt som medioteknisk produkt til øjenlågshygiejne.
Du kan købe Blephaclean her på siden (se nederst) eller på de fleste apoteker.
Derudover skal du sørge for at fjerne al makeup på dagen inden operation og gøre dine øjenomgivelser rene.
Vi anbefaler også at man benytter dråber for tørre øjne 4 gange dagligt 3 dage inden operationen sammen med Blephaclean.

Efter operationen

Du skal følge personalets anvisning og sørge for at dryppe med det ordinerede medicin 3 gange dagligt i 3 uger efter operationen.
Nogle patienter oplever at operationen påvirker øjets slimhinde og tørrer øjnene mere ud i en periode efter operationen. Så selvom du ikke har tørre øjne før en operation, vil ganske mange opleve tørre øjne efter en operation. Vi anbefaler derfor at man benytter dråber for tørre øjne 4 gange dagligt i 3 dage inden operationen sammen med Blephaclean. Efter operationen anbefaler vi at du fortsætter med de fugtgivende dråber. Det er vigtigt at pleje øjnene efter en operation, da det kan være belastende for øjets slimhinde. Sørg for at holde en lille halv times pause mellem medicinske dråber og fugtgivende dråber.


Til information:
Når du benytter ovenstående link købes produkterne gennem www.prosyn.dk som vi samarbejde med.
Du også læse mere om de enkelte varer hvis du har behov for at vide mere om dem.