Jeg skal opereres for grå stær

Grå stær er en operation hvor man fjerner den gamle uklare linse inde i øjet og erstatter den med en ny klar linse. For at forhindre infektioner inde i øjet efter en operation, sprittes øjenomgivelserne af og der benyttes iod i øjenoverfladen og operationen afsluttes med antibiotika der sprøjtes ind i øjet.

Hvad skal jeg selv gøre?

Der er nogle få, men relevante ting, du selv kan gøre for at få det bedst mulige operationsforløb. Grundlæggende er det selvfølgelig vigtigt at du følger personalets anvisninger og besvarer spørgsmål om allergier, medicinering osv. så korrekt som muligt. Derudover har vi nogle få simple anbefalinger til dig.

Før operationen

For at optimere healings-processen og minimere sandsynligheden for at urenheder eller betændelse skaber komplikationer i forbindelse med en operation, anbefaler vi at du benytter sterile renseservietter, der er lavet til formålet. De skal benyttes morgen og aften 3-5 dage før operation. Brug Blephaclean renseservietter, der er godkendt som medioteknisk produkt til øjenlågshygiejne.
Du kan købe Blephaclean her på siden (se nederst) eller på de fleste apoteker.
Derudover skal du sørge for at fjerne al makeup på dagen inden operation og gøre dine øjenomgivelser rene.
Vi anbefaler også at man benytter dråber for tørre øjne 4 gange dagligt 3 dage inden operationen sammen med Blephaclean.

Efter operationen

En operation påvirker øjets slimhinde og vil tørre dine øjne mere ud i en periode efter operationen. Så selvom du ikke har tørre øjne før en operation, vil mange patienter opleve tørre øjne efter en operation. Vi anbefaler derfor at man benytter dråber for tørre øjne 4 gange dagligt i 3 dage inden operationen sammen med Blephaclean. Efter operationen anbefaler vi at du fortsætter med de fugtgivende dråber. Det er vigtigt at pleje øjnene efter en operation, da det kan være belastende for øjets slimhinde.
Du kan købe en samlet pakke med både renseservietter og Thealoz Duo øjendråber.

Se vores film om forløbet ved grå stær operation


Til information:
Når du benytter ovenstående link købes produkterne gennem www.prosyn.dk som vi samarbejde med.
Du også læse mere om de enkelte varer hvis du har behov for at vide mere om dem.